Enkele jaren geleden kocht de woningmaatschappij Eigen Haard het appartementsblok op de hoek van de Zandstraat en de Nieuwstraat. Onderaan is dit een winkelruimte, en dat blijft ook zo. De winkelruimte wordt verder verhuurd door de Eigen Haard.

Daarboven renoveert en bouwt de Eigen Haard nu vijf sociale huurappartementen.

Vlaams Minister voor Wonen Freya Van den Bossche heeft deze week de definitieve goedkeuring gegeven aan dit bouwproject, en ook de nodige financiering vrijgemaakt. De werken kunnen nu na de winter starten.

De totale kostprijs van dit sociale huisvestingsproject bedraagt 637.599 euro, en de werken zullen uitgevoerd worden door aannemer Torfs-Van den Bergh.
 
Burgemeester Peeters (sp.a) is tevreden over deze Vlaamse goedkeuring en financiering. “De wachtlijsten voor een betaalbare sociale woning zijn nog steeds lang in onze stad. De nieuwe bestuursploeg van sp.a en cd&v heeft in het bestuursakkoord de ambitie opgenomen om ook in de volgende zes jaren minstens 200 bijkomende sociale koop- en huurwoningen te realiseren. Dit project is een goed begin.

En we vinden het ook belangrijk om in de winkelstraten wonen boven de winkels te bevorderen, dat geeft meer leven in het handelscentrum buiten de winkeluren. En met dit project werkt de Eigen Haard hier aan mee'.